Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Danny Blind

Voetbal Oranje sluit jaar af als nummer veertien op FIFA-ranking

Het Nederlands elftal sluit het jaar 2015 af als nummer veertien op de FIFA-ranking.
Door ANP/NU.nl

Op de donderdag uitgebrachte ranglijst van december staat Oranje twee plaatsen hoger dankzij de oefenzege in en tegen Wales (3-2) van vorige maand.

De daaropvolgende vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland ging niet door vanwege terreurdreiging in Hannover.

Eind vorig jaar stond Oranje nog op de vijfde plaats, terwijl kort na het WK in Brazilië zelfs even de derde plaats werd bezet. De laatste ranglijst van 2015 wordt, zoals al eerder bekend was, aangevoerd door België.

De 'Rode Duivels' nestelden zich in november voor het eerst in de historie bovenaan. Argentinië sluit het jaar af als nummer twee, voor Spanje (derde) en wereldkampioen Duitsland (vierde). De Spanjaarden klommen drie paatsen, terwijl de Duitsers twee plaatsen inleverden.

Turkije

Turkije mag zich de grootste stijger van het jaar noemen. De ploeg van bondscoach Fatih Terim, die in de EK-kwalificatie het Nederlands elftal aftroefde in de strijd om de derde plaats achter IJsland en Tsjechië, sluit het jaar af als nummer 21 van de wereld.

Halverwege 2015 stonden de Turken nog op de 57e plaats van de FIFA-ranking. De volgende wereldranglijst wordt op 7 januari bekendgemaakt.

Oranje komt op 25 maart pas voor het eerst weer in actie tijdens een oefeninterland tegen Frankrijk.


Lees meer over:

Oranje

Aanbevolen artikelen