Maxime Lestienne is donderdag na wekenlange afwezigheid teruggekeerd op het trainingsveld van PSV.

De Belg ontbrak bijna twee maanden bij de Eindhovenaren door trieste familie-omstandigheden. Hij verloor in korte tijd zijn vader en zijn moeder.

Na het overlijden van zijn moeder keerde Lestienne eind oktober al even terug op het trainingsveld van PSV, maar die rentree was van korte duur vanwege de verslechterde gezondheidssituatie van zijn vader.

"Ik heb de afgelopen periode veel steun van de club gevoeld. Van mijn ploeggenoten, de technische staf, de directie en van alle supporters. Ik kijk er naar uit om weer met de ploeg op het veld te staan en weer aan de slag te gaan", zegt de 23-jarige Lestienne op de website van PSV.

Cocu

Trainer Phillip Cocu is blij met de terugkeer van de aanvaller. "We proberen hem de komende tijd de best mogelijke begeleiding te geven bij het verwerken van het verlies."

"Ik kan nog niet aangeven wanneer we Maxime voor het eerst weer in wedstrijdverband in actie zien. Het is in ieder geval fijn om hem weer op het trainingsveld te zien en in ons midden te hebben."

De laatste keer dat Lestienne in actie kwam voor PSV was op 30 september 2015 in de met 3-2 verloren Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou. De Belg maakte in dat duel beide Eindhovense doelpunten.

Lestienne kwam afgelopen zomer op huurbasis over van de Qatarese club Al Arabi. PSV heeft een optie tot koop op de aanvaller.