Southampton-trainer Ronald Koeman wijt de pijnlijke nederlaag woensdag tegen Liverpool vooral aan verdedigende fouten van zijn ploeg. De 'Saints' verloren in de kwartfinale van de League Cup thuis met 6-1 van de 'Reds'.

"Natuurlijk ben ik geschrokken, dit is niet het resultaat dat we hadden verwacht", zei Koeman tegenover Sky Sports.

"Maar als je zo verdedigt tegen de aanvallende topkwaliteit van Liverpool dan kun je met deze cijfers verliezen."

Southampton kende nog wel een goede start in het St. Mary's Stadium. Door een treffer van Sadio Mané kwam de thuisploeg binnen een minuut op een 1-0 voorsprong, maar bij rust was het mede door twee goals van Daniel Sturridge al 3-1 voor Liverpool.

"De 1-1 van Liverpool viel na een ingooi, dat is niet goed", vond Koeman. "Als je een speler als Sturridge zoveel ruimte geeft dan maakt hij dat af. Voor ik het wist was het 3-1."

Risico

Na rust liep Liverpool verder uit, maar dat rekende Koeman, die Maarten Stekelenburg, Virgil van Dijk en Jordy Clasie liet starten, vooral zichzelf aan.

"Ik nam een risico door met drie verdedigers te gaan spelen. Dat was mijn verantwoordelijkheid en dan kan het verder misgaan. Maar als je op voorsprong komt en bij rust alsnog met 3-1 achter staat, dan is dat zeker niet goed."