Real Madrid moet vrezen dat het uit het toernooi om de Copa del Rey wordt gezet, omdat de Spaanse topclub woensdag in de met 3-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Cadiz aantrad met de geschorste Denis Cheryshev.

De Russische aanvaller kreeg vorig seizoen als huurling van Villarreal drie gele kaarten in het bekertoernooi en had daarom niet mogen starten tegen de club uit de Segunda Division B, het derde niveau in Spanje. 

Cheryshev opende zelfs al na drie minuten de score in het heenduel. Halverwege werd de 24-jarige spits gewisseld door trainer Rafael Benitez, mogelijk omdat Real Madrid zich er inmiddels van bewust was geworden dat hij niet had mogen spelen.

In de tweede helft scoorde Isco twee keer voor de 'Koninklijke', waarna Kike namens Cadiz de eindstand op 3-1 bepaalde. Na de wedstrijd tekende Cadiz vanwege het meespelen van Cheryshev beroep aan tegen de uitslag.

Volgens directeur Emilio Butragueño wist Real Madrid niet van de situatie rond Cheryshev af, terwijl de club volgens de reglementen op de hoogte moet worden gebracht als een speler geschorst is.

''We hebben niets gehoord van de Spaanse bond en van Villarreal. Ook de speler wist van niets'', aldus Butragueño.

Hij wees op artikel 41 van de disciplinaire regels. ''Daar staat dat een sanctie pas van kracht is als de betreffende speler is geïnformeerd. Dat is niet gebeurd. Daarom speelde Cheryshev.''

Mayoral

Op de bank van Real zat Borja Mayoral, die eveneens geschorst zou zijn na een rode kaart in een jeugdtoernooi.

Opvallend is dat Benitez als coach van Valencia in 2001 al eens uit het bekertoernooi werd gezet na het inzetten van een niet-speelgerechtigde speler.

In Nederland kwam het ook al een keer voor dat een club gediskwalificeerd werd vanwege het opstellen van een geschorste speler. Het was PSV dat in het seizoen 2007/2008 tegen Jong sc Heerenveen speelde met de geschorste verdediger Manuel Da Costa, waarna het KNVB-bekertoernooi ondanks een zege voorbij was voor de Eindhovenaren.