Valencia heeft woensdag Gary Neville aangesteld als coach voor de rest van het seizoen. De voormalig Engels international volgt de zondag opgestapte Nuno op.

Dat maakt de zesvoudig kampioen van Spanje woensdag bekend.

Gary Neville's broer Phil Neville is sinds deze jaargang al actief als assistent bij Valencia.

De 40-jarige Gary Neville zette in 2011 een punt achter zijn loopbaan als speler. Zijn hele carrière, die negentien jaar omspande, kwam hij uit voor Manchester United.

"We zijn heel blij dat we zo snel een nieuwe trainer hebben. Tijdens zijn loopbaan was hij binnen en buiten het veld een echte leider", aldus voorzitter Layhoon Chan op de website van Valencia.

Neville, die zondag begint aan zijn werkzaamheden, kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. "Ik heb er zin in om samen te werken met deze groep fantastische spelers. De Valencia-fans zijn gepassioneerd, dat weet ik nog uit mijn tijd als speler."

Negende plaats

Nuno trok zijn conclusies na de 1-0 nederlaag tegen Sevilla van afgelopen weekeinde. Daardoor bleef Valencia steken op de negende plaats in de Primera Division.

In de Champions League presteert de club uit de sinaasappelstad al even wisselvallig; met nog één wedstrijd te gaan in de poulefase heeft de ploeg kwalificatie voor de laatste zestien niet meer in eigen hand.

Bekijk de stand en het programma in de Primera Division