De leiding van Ajax zou weer in gesprek zijn met hoofd jeugdopleiding Wim Jonk, nadat dat enige tijd onmogelijk leek.

Dat meldt De Telegraaf.

De advocaten van de club en Jonk zouden dinsdag hebben gesproken over een 'net vertrek', niet over een langer verblijf van de oud-international.

Het is nu nog maar de vraag of de arbitragezaak tussen Jonk en Ajax doorgaat. De arbitragecommissie van de KNVB buigt zich in principe op 16 december over het verzoek van Ajax om het contract met Jonk te ontbinden.

De directie van de Amsterdammers besloot op 10 november afscheid te nemen van Jonk. De voormalige middenvelder schoof al maanden niet meer aan bij overleg van het technische hart van Ajax.

Volgens Jonk werd het plan van Johan Cruijff door de overige leden Van der Sar (voorzitter), Frank de Boer, Marc Overmars en Dennis Bergkamp niet goed uitgevoerd.

Cruijff

Uit onvrede over de situatie tussen de Amsterdamse club en Jonk stapte Cruijff halverwege november op als adviseur bij Ajax.

De drievoudig Gouden Bal-winnaar hoopte eerst nog dat de bestuursraad, onder leiding van voorzitter Hennie Henrichs, zou ingrijpen tijdens de aandeelhoudersvergadering van 13 november, maar die schaarde zich niet achter Jonk.

De algemene ledenvergadering kan de bestuursraad op 17 december nog terugfluiten, een dag na de arbitragezaak tussen Jonk en Ajax.