Ronald Koeman denkt dat zijn Southampton woensdag tot het uiterste moet gaan om zich in de kwartfinales van de League Cup te ontdoen van het herboren Liverpool.

"Beide ploegen doen weinig voor elkaar onder en ik verwacht dat details morgen de doorslag zullen geven", zegt de Nederlandse manager op de website van Southampton.

Een maand geleden vertrokken 'The Saints' nog met een punt uit Liverpool (1-1), maar volgens Koeman treft zijn ploeg woensdag een tegenstander die getransformeerd is sinds de komst van Jürgen Klopp.

De Duitse oefenmeester werd begin oktober aangesteld als opvolger van Brendan Rodgers en dat heeft 'The Reds' geen windeieren gelegd, constateert Koeman. "Hij heeft ze nieuw leven ingeblazen."

"Het is op dit moment waarschijnlijk moeilijker om ze te verslaan, ze spelen erg aanvallend en proberen al vroeg druk te zetten."

Prijs

Desondanks heeft de 52-jarige Nederlander vertrouwen in een goede afloop in het eigen St. Mary's Stadium. "We kennen ze nog van een maand geleden en ik weet dat Liverpool sterk is, maar Southampton is ook erg sterk."

"We kijken ernaar uit, want de League Cup is een prijs die we graag zouden winnen. Als Southampton hebben we namelijk twee kansen om een prijs te winnen: de FA Cup en de League Cup. We gaan de Premier League niet winnen, dus de bekerwedstrijden zijn heel belangrijk voor ons."

"Het zal een geweldige wedstrijd worden. Het stadion is uitverkocht, we spelen tegen een van de grootste clubs ter wereld en Liverpool doet het de laatste weken goed onder de nieuwe trainer en zal vol vertrouwen aantreden. Wij nemen het erg serieus, maar dat geldt ook voor hen."

Southampton-Liverpool begint woensdagavond om 20.45 uur.