NEC is het met de gemeente Nijmegen niet eens geworden over de verkoop van het Goffertstadion aan de club. Tussen de vraagprijs en het bod gaapt een gat van miljoenen, verklaarde directeur Bart van Ingen dinsdag. 

Sinds 2009 wordt er onderhandeld over de verkoop en renovatie van het stadion. "We zijn daar gezamenlijk helaas niet in geslaagd en dat heeft directe gevolgen voor onze club", aldus NEC-directeur Bart van Ingen.

De Nijmegenaren zijn teleurgesteld over de uitkomst en gaan in beraad over de verdere koers, aldus een verklaring op de site van de huidige nummer zeven van de eredivisie. "Dit is een pittige tegenslag die we eerst moeten verwerken."

NEC huurt het stadion en heeft nog een contract tot 2043, maar volgens de club is de huurovereenkomst "niet toekomstbestendig". De gemeente ontvangt jaarlijks 700.000 euro aan huur. Het onderhoud is voor rekening van de club.

De club wil dat de verouderde Goffert wordt verbouwd en uitgebreid, om zelf te kunnen doorgroeien. "We dreigen de boot te missen, als je kijkt naar andere clubs die een stadion bouwen of verbouwen."

Het onderhoud heeft de club de afgelopen jaren voor zich uitgeschoven. Op korte termijn is er één à twee miljoen euro nodig, schat Van Ingen. Het zijn uitgaven die direct ten koste gaan van het voetbal. "We kunnen het geld maar één keer uitgeven."

Nieuw stadion

Eerder dreigde de club te verhuizen naar een nieuw te bouwen stadion op een industrieterrein aan de rand van de stad als er met de gemeente geen oplossing gevonden kon worden. Van Ingen wilde daar dinsdag niet op vooruitlopen. "Maar alles is mogelijk."

NEC is de revelatie van het eredivisieseizoen. De Nijmegenaren werden vorig seizoen kampioen in de Jupiler League en staan na veertien speelronden op de zevende plaats in de eredivisie.