Almere City FC heeft trainer Maarten Stekelenburg dinsdag ontslagen. De 43-jarige Amsterdammer moet vertrekken vanwege de teleurstellende resultaten in de Jupiler League.

De raad van commissarissen ziet volgens een verklaring op de site van de club bovendien te weinig progressie in het spel van Almere City, dat met tien punten uit vijftien wedstrijden hekkensluiter in de Jupiler League is.

Stekelenburg was amper een halfjaar werkzaam in Almere. Hij volgde afgelopen zomer Fred Grim op, die na een succesvol jaar met onder meer een periodetitel bondscoach werd van Jong Oranje.

Stekelenburg werkte hiervoor juist bij de KNVB. Eerder vervulde hij diverse functies bij Ajax en de Zuid-Afrikaanse satellietclub Ajax Cape Town.

Assistent-trainer Marco Heering is voorlopig de baas bij Almere City. De clubleiding wil uiterlijk voor de start van de tweede seizoenshelft een nieuwe trainer presenteren.

Samenvatting FC Dordrecht-Almere City FC:

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard dreigt drie punten aftrek te krijgen als er op 11 december nog geen nieuwe trainer is gevonden. De KNVB heeft dat de Limburgse club uit de Jupiler League dinsdag laten weten.

Sinds het ontslag van Peter van Vossen begin oktober is Fortuna op zoek naar een opvolger. Afgelopen maand kreeg de club twee weken extra de tijd, maar ook dat was niet genoeg. Dinsdag kregen de Limburgers een waarschuwing van de KNVB.

"Het is natuurlijk nooit leuk om gewaarschuwd te worden door de KNVB. We hebben echter alles gedaan wat binnen onze mogelijkheden ligt om een nieuwe trainer te vinden", reageerde technisch manager Charly Chudik.

"De gesprekken met nieuwe kandidaten lopen natuurlijk gewoon door. Ik ben daarover gematigd positief. We zullen er alles aan blijven doen om zo snel mogelijk een nieuwe trainer vast te kunnen leggen."

Samenvatting MVV-Fortuna Sittard:

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Jupiler League