Jürgen Klopp verwacht dat het League Cup-treffen tussen Southampton en Liverpool van woensdagavond een vurige wedstrijd oplevert.

Dat meldt de Duitse manager dinsdagmiddag tijdens een persconferentie.

Het Southampton van trainer Ronald Koeman heeft de laatste twee wedstrijden verloren en is volgens Klopp gebrand op een overwinning tegen Liverpool.

De Duitser zegt dat de twee teams elkaar niet bepaald liggen. "Ik heb gehoord dat Southampton en Liverpool niet de beste vrienden zijn, dus het zal een vurige wedstrijd worden", aldus Klopp.

"Als we in de halve finale willen komen, zullen we ervoor moeten vechten. Dat is dan ook wat we gaan proberen te doen."

De Duitse oefenmeester weet nog niet of hij woensdagavond kan beschikken over Philippe Coutinho. "Zijn rentree is aanstaande en het is mogelijk, maar ik kan op dit moment nog geen beslissing nemen omdat we vandaag nog niet getraind hebben."

Gerrard

Klopp looft clubicoon Steven Gerrard, die afgelopen zomer overstapte naar Los Angeles Galaxy maar momenteel meetraint bij Liverpool. "Als speler was hij altijd heel belangrijk voor Liverpool en dat kan hij ook op de training zijn", stelt de coach.

Gerrard houdt zijn conditie op peil bij zijn grote liefde zolang het Amerikaanse seizoen stilligt. Van een officiële terugkeer als huurling is volgens Klopp geen sprake.

"Stevie gaat niet spelen, al verkeert hij in goede vorm", grapt de oud-trainer van Borussia Dortmund. "Iedereen had een lach op zijn gezicht toen hij binnenstapte. Hopelijk kunnen wij hem helpen. Andersom kan hij ons helpen met zijn aanwezigheid in de kleedkamer."

Penalty's

Gerrard stond als aanvoerder in het veld toen Liverpool in 2012 voor de laatste keer de League Cup wist te winnen. De 'Reds' waren toentertijd in de finale na strafschoppen te sterk voor Cardiff City.

Mogelijk komt het woensdag opnieuw op penalty's aan, want tot de halve finales zijn er geen returns in de op één na belangrijkste Engelse bekercompetitie.

Southampton-Liverpool begint woensdagavond om 20.45 uur. De eerste drie kwartfinales in de League Cup worden dinsdagavond al gespeeld.