Lionel Messi begrijpt dat Cristiano Ronaldo bij de top drie zit voor de Gouden Bal, maar de vedette van FC Barcelona vindt dat zijn ploeggenoot Luis Suarez ook een nominatie had verdiend.

"Ik ben blij dat ik weer genomineerd ben voor de Gouden Bal en ik ben blij dat ik samen met Neymar bij het gala zal zijn", zei Messi maandagavond in Barcelona, waar hij tot de beste speler van de Primera Division werd verkozen.

"Ik had ook graag gezien dat Suarez bij de nominaties zat, want hij heeft dat verdiend na zijn geweldige prestaties van vorig seizoen. Maar het is ook duidelijk dat Cristiano Ronaldo verdiend genomineerd is."

Wereldvoetbalbond FIFA maakte maandag bekend dat viervoudig winnaar Messi, drievoudig winnaar Ronaldo of Neymar op 11 januari 2016 bij een gala in Zürich de Gouden Bal voor beste speler van 2015 in ontvangst zal nemen.

43 treffers

Messi (beste speler en beste aanvaller) en Neymar (beste Zuid-Amerikaan) vielen maandagavond al in de prijzen bij de 'LFP Awards', onder meer door Suarez af te troeven. In totaal kreeg FC Barcelona vijf van de veertien onderscheidingen.

"Ik ben dankbaar voor deze prijzen", aldus Messi. "Ik denk dat we ze ook wel verdienen na alles wat we vorig seizoen gepresteerd hebben. We willen nu doorgaan en nog meer bereiken. Binnenkort begint het WK voor clubs en dat willen we ook winnen."

Het toptrio Suarez, Messi en Neymar, dat Barcelona vorig seizoen aan onder meer de Spaanse titel en beker en de Champions League-zege hielp, staat in 2015-2016 al op 43 treffers voor de ploeg van Luis Enrique.