Lionel Messi, Alessandro Florenzi en de Braziliaan Wendell Lira zijn de laatste drie overgebleven genomineerden voor de Puskas Award, de prijs voor het mooiste doelpunt van het jaar.

Dat heeft de FIFA maandag bekendgemaakt. 

Het drietal is overgebleven van een eerdere lijst van tien doelpunten. De winnaar van de Puskas Award wordt op 11 januari bekendgemaakt op het Gouden Bal-gala van de FIFA in Zürich. 

Messi is genomineerd voor zijn goal op 30 mei in de finale van de Copa del Rey tegen Athletic de Bilbao. De Argentijn van FC Barcelona maakte na een fraaie solo de 1-0.

AS Roma-middenvelder Florenzi is genomineerd vanwege zijn doelpunt vanaf een meter of vijftig in het Champions League-duel met FC Barcelona op 16 september. De Italiaan zette zo de 1-1 eindstand op het scorebord.

Wendell Lira is de grote onbekende van de drie overgebleven genomineerden. De 26-jarige spits van het Braziliaanse Goianesia scoorde in maart met een fraaie omhaal in de wedstrijd tegen Atletico-GO.

Van Persie

De Puskas Award bestaat sinds 2009. Tot de eerdere winnaars behoren Neymar, Miroslav Stoch en Zlatan Ibrahimovic.

Vorig jaar won de Colombiaan James Rodriguez de trofee voor zijn schot in de WK-wedstrijd tegen Uruguay. De spelmaker van Real Madrid troefde onder anderen Robin van Persie (genomineerd met zijn kopbal tegen Spanje) af.

Doelpunt Florenzi:

Florenzi (AS Roma) scoort tegen Barcelona
Florenzi (AS Roma) scoort tegen Barcelona

Doelpunt Messi:

Messi (FC Barcelona) scoort tegen Athletic Bilbao
Messi (FC Barcelona) scoort tegen Athletic Bilbao

Doelpunt Lira:

Lira (Goianesia) scoort tegen Atlético Clube
Lira (Goianesia) scoort tegen Atlético Clube