Vitesse heeft zondag de Gelderse derby tegen NEC gewonnen. In het Gelredome werd het 1-0 voor de Arnhemmers.

Valeri Qazaishvili maakte in de 49e minuut de enige treffer van de wedstrijd.

Door de overwinning gaat Vitesse NEC voorbij op de ranglijst en klimt het naar de vijfde plaats in de eredivisie. De ploeg van trainer Peter Bosz heeft na veertien duels 24 punten, één meer dan nummer zes NEC.

Vitesse was zondag van meet af aan de betere ploeg, maar had moeite om een gaatje te vinden in de hechte defensie van NEC.

Kevin Diks kreeg na ruim een half uur spelen de grootste kans van de eerste helft. De verdediger van de thuisploeg zag doelman Benjamin Kirsten knap redding brengen op zijn kopbal.

Schoten van Renato Ibarra en Kelvin Leerdam misten het doel maar net. Enige kansjes aan Nijmeegse kant waren een vrije trap van Anthony Limbombe op het dak van het doel en een schot van Todd Kane in het zijnet.

Verre hoek

Vlak na rust kwam Vitesse alsnog op voorsprong. Qazaishvili verschalkte Kirsten met een fraai schot in de verre hoek.

Het doelpunt kon het steeds saaiere wedstrijdbeeld niet veranderen. Vitesse bleef vergeefs zoeken naar een opening, terwijl NEC niet bij machte was aanvallend iets te laten zien.

NEC kreeg in de slotfase nog wel één grote kans op de gelijkmaker. Clubtopscorer Christian Santos kon een voorzet van Kane net niet verzilveren.

Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie