​Leicester City-spits Jamie Vardy wil er niet te lang bij stilstaan dat hij zaterdag Ruud van Nistelrooij uit de recordboeken schoot door voor de elfde keer op rij te scoren in de Premier League.

De 28-jarige aanvaller vond het net in de ontmoeting met Manchester United (1-1) en verbrak zo het record van de Nederlander, die in 2003 tien duels op rij trefzeker was op het hoogste niveau in Engeland.

Vardy hecht echter niet al te veel waarde aan zijn imponerende reeks, die hem dertien doelpunten in elf wedstrijden opleverde, en richt zich binnen de lijnen vooral op de teamprestatie van 'The Foxes'.

"Ik was niet bezig met het record", zegt de viervoudig international van Engeland tegen de BBC. "Als ik me ermee bezig had gehouden, zou dat wellicht ten koste zijn gegaan van m'n prestaties. En dat is het laatste dat ik wilde, want dat heeft ook invloed op het team."

"Ik ben vooral erg blij dat we het team goed hebben gedaan en een punt hebben gepakt tegen een erg goed team. Ik kan er thuis wel aan denken, maar zodra ik het veld betreed voor een training of wedstrijd concentreer ik me alleen nog maar op het voetbal. Dat deed ik al en dat zal ik ook blijven doen."

Vardy, die naar eigen zeggen van wedstrijd naar wedstrijd leeft, speelde enkele seizoenen geleden nog voor Fleetwood Town op het vijfde niveau in Engeland en voert nu de topscorerslijst in de Premier League aan met veertien goals.

'Ongekend'

Waar de spits zelf niet bezig zegt te zijn met zijn doeltreffende reeks, had manager Claudio Ranieri zich wel als doel gesteld om Vardy aan een treffer te helpen. "We hadden twee doelen; het duel winnen en Jamie in staat stellen het record te verbreken."

De Italiaan noemt het een "ongekende prestatie", maar is ook tevreden met de verdere inbreng van Vardy. "Vijf jaar geleden speelde hij nog bij de amateurs. Hij is een fantastische man die niet alleen onze topscorer is, maar ook druk zet en hard werkt."

Ook Louis van Gaal had een compliment over voor de "geweldige en fantastische" reeks van de Engelse aanvaller. "Het is een geweldig record om in handen te hebben. Elf wedstrijden op rij. Dat doen niet veel spelers je na."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League