Hakim Ziyech moest zaterdag met FC Twente de zoveelste teleurstelling van het seizoen slikken en de aanvoerder zegt dat er maar geen einde lijkt te komen aan de malaise met de club.

De thuisnederlaag tegen Willem II (3-1) volgde na een roerige week, waarin het contract van FC Twente met investeerder Doyen Sports uitlekte. De club uit Enschede staat momenteel zestiende in de eredivisie.

"Het is heel lastig, vooral door de situatie waarin we zitten", zei Ziyech voor de camera van FOX Sports. "We krijgen alle klappen die we maar kunnen krijgen, het houdt maar niet op."

Desondanks houdt de middenvelder vertrouwen in een ommekeer. "Je weet dat je er uiteindelijk sterker uitkomt. Op een gegeven moment gaat het een keer ophouden."

Tegen Willem II zat de zege er volgens Ziyech eigenlijk geen moment in. De aanvoerder vond dat hij het met zijn ploeg vooral voor rust liet afweten.

"In de eerste helft zetten we niet goed druk, waardoor Willem II gevaarlijk kon zijn. In de tweede helft was dat iets beter, maar het was niet genoeg."

Hake

Trainer René Hake viel zaterdag in herhaling na de nederlaag van Twente. ''Bepaalde afspraken zijn niet nagekomen'', zei hij.

''Dat is zonde. We wilden compact spelen met de linies kort op elkaar. Het is frustrerend dat dit niet gelukt is. We moeten hard blijven werken en niet uit elkaar vallen.''

Ook Hake baalt van de onrust rond FC Twente, die in de afgelopen dagen een nieuw hoofdstuk kende. ''Wat dat betreft hebben we deze week passend afgesloten'', erkende de trainer.

''Ik weet niet wat er ons boven het hoofd hangt. Ik heb daar ook geen invloed op. We gaan alles weer analyseren, want het snel moet beter.''

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie