Feyenoord-spits Michiel was na de 4-2 zege bij Excelsior blij met zijn drie doelpunten. Voor de geboren Rotterdammer was het pas zijn eerste hattrick in de eredivisie.

"Dit is wel een bijzonder moment", aldus Kramer na afloop tegen FOXSports. ''Na mijn eerste goal vorige week in De Kuip is het lekker om deze lijn door te trekken." 

Opvallend was dat Kramer voor zijn goals op Woudestein maar 24 balcontacten nodig had. "Maar dat het er niet zoveel waren, vind ik niet relevant. Het gaat om de doelpunten."

De hattrick van Kramer was ook bijzonder omdat hij in het verleden bij Excelsior gespeeld heeft. Vorig jaar scoorde hij voor ADO Den Haag ook al twee keer bij de 'Kralingers'.

"Misschien speelt het wel mee dat ik hier gespeeld heb en weggestuurd ben. Dat zou best kunnen, maar dat weet ik niet", zei de 26-jarige Kramer met een glimlach.

Kuijt

Ook aanvoerder Dirk Kuijt was na afloop blij met de drie treffers van Kramer. "Hij is een soort kapstok voor ons. In de punt is hij aanspeelbaar als het moet", zei Kuijt.

"En als hij de bal in kansrijke positie voor zijn voeten of op zijn hoofd krijgt dan is het raak. Het is droog maar effecief."

Kuijt, die zelf de 1-0 maakte op Woudestein, was ook tevreden dat dit keer wel drie punten werden gepakt in een uitwedstrijd. Begin deze maand ging Feyenoord nog met 1-0 onderuit bij ADO Den Haag.

"We hebben vooraf tegen elkaar gezegd dat niet meer mag gebeuren wat tegen ADO is gebeurd. En dat is ook gelukt. Of we ook kampioen kunnen worden? Dat moeten anderen maar bediscussiëren. Wij moeten het op het veld laten zien."