FC Twente heeft een roerige week, waarin het contract met investeringsmaatschappij Doyen Sports op straat kwam te liggen, afgesloten met een pijnlijke thuisnederlaag tegen Willem II. In Enschede werd het 3-1 voor de Tilburgers.

Het betekende al weer de vijfde nederlaag op rij voor de ploeg van trainer René Hake. Willem II nam door de zege de vijftiende plaats in de eredivisie over van FC Twente, dat nu zestiende staat.

Ajax-huurling Lucas Andersen was de grote man aan Tilburgse zijde met drie doelpunten. Spits Jari Oosterwijk deed iets terug namens FC Twente.

De eindstand was bij rust al bereikt. Na twintig minuten stond Willem II dankzij Andersen al op een 2-0 voorsprong, waarna Oosterwijk voor de aansluitingstreffer zorgde. Nog voor rust bracht Andersen de marge weer op twee.

Vrije trap

Na zestien minuten was het voor het eerst raak voor Willem II. Andersen kreeg de bal van Nick van der Velden en de Deen schoot hard raak.

Vijf minuten later kwam FC Twente verder in de problemen. Uit een vrije trap van Andersen werd de bal door niemand aangeraakt en was ook doelman Joël Drommel kansloos.

Nog in de eerste helft bracht Oosterwijk de hoop in Enschede terug. Na een voorzet van Chinedu Ede gleed hij de bal achter doelman Kostas Lamprou. De hoop was van korte duur, want nog voor rust stelde Van der Velden opnieuw Andersen in staat om te scoren: 1-3.

In de tweede helft werd er door beide ploegen niet meer gescoord, al was FC Twente nog wel een paar keer dichtbij. De slotfase kenmerkte zich met name door hard spel en frustraties, wat aan beide kanten gele kaarten opleverde.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie