Heerenveen-trainer Foppe de Haan werd zaterdagavond na de 3-0 zege op Roda JC emotioneel op de persconferentie. De 72-jarige Fries had genoten van het spel van zijn ploeg in het Abe Lenstra Stadion.

"Ik zit daar naar te kijken en dat doet me echt wat", zei De Haan terwijl hij volschoot. "Je doet het voor de mensen, dat is eigenlijk mijn grote hobby. Ik vind dat we kwaliteiten hebben in de ploeg en dat het weer moet lopen."

"Dat de mensen naar het stadion komen omdat ze het hartstikkene mooi vinden. Vanavond zag ik dat het weer begint te komen. Dat voel ik en dat vind ik hartstikke mooi."

Eerder concludeerde De Haan voor de camera van FOX Sports al dat zijn ploeg dominant was tegen Roda JC en dat spelers zich ook individueel van hun goede kant lieten zien.

"We durfden naar voren te voetballen en we hadden bij vlagen fantastische aanvallen. Ik vind het ook mooi dat Sam Larsson weer echt begint te voetballen."

Door de zege werkt Heerenveen met een goed gevoel toe naar volgende week als de ploeg op bezoek gaat bij Ajax. "Dat is weer andere koek, maar dat maakt niet uit", keek De Haan alvast vooruit. "Je weet nooit hoe een koe een haas vangt."

Kalezic

Roda JC-trainer Darije Kalezic was het met De Haan eens dat de zege van Heerenveen volledig verdiend was. "Het grootste probleem was dat we voorin geen bal konden vasthouden en daardoor was Heerenveen dominant. We kwamen niet echt in de wedstrijd", aldus de coach van de Limburgers.

"We moesten alleen maar tegenhouden, maar dat willen we niet. Wij willen ook gevaarlijk zijn. We kregen drie goede kansen, maar weer hebben we niet gescoord."

Desondanks verwijt Kalezic zijn spelers niets. "Ze hebben gestreden van de eerste tot de laatste minuut. We weten wat onze tekortkomingen zijn en meer dan hard daaraan werken kunnen we op dit moment niet."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie