Leicester City-spits Jamie Vardy heeft zaterdag in de thuiswedstrijd (1-1) tegen Manchester United het Premier League-record van Ruud van Nistelrooij verbeterd. 

De 28-jarige Engelsman scoorde in het King Power Stadium voor de elfde keer op rij. Van Nistelrooij was in 2003 in dienst van Manchester United tien wedstrijden op rij trefzeker in de Premier League.

Met een schuiver in de 24e minuut langs United-doelman David De Gea pakte Vardy het record. "Goed gedaan Jamie Vardy. Jij bent nu de nummer één en dat verdien je", schreef Van Nistelrooij enkele minuten later op Twitter.

Vardy zette met zijn recordgoal Leicester een 1-0 voorsprong, maar het werd 1-1 door een doelpunt van Bastian Schweinsteiger.

Met veertien goals is viervoudig Engels international Vardy ook nog eens topscorer, ondanks dat hij vorig jaar pas op 27-jarige leeftijd debuteerde op het hoogste niveau in Engeland. 

Koppositie

Op de ranglijst van de Premier League raakte Leicester City de koppositie wel kwijt doordat er niet gewonnen werd van United. Manchester City, dat eerder op zaterdag met 3-1 won van Southampton gaat nu aan de leiding met 29 punten uit veertien.

Leicester heeft ook 29 punten, maar een minder doelsaldo dan de 'Citizens'. Manchester United is de nummer drie met 28 punten, gevolgd door Arsenal met 26. De Londenaren gaan zondag nog bezoek bij Norwich City. 

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League