Southampton-manager Ronald Koeman had zaterdag na de 3-1 nederlaag bij Manchester City het gevoel dat zijn ploeg zichzelf tekort deed door enkele persoonlijke fouten te maken.

Na twintig minuten stonden de 'Saints' al met 2-0 achter in het Etihad Stadium. "We beleefden een bijzonder zwakke start. Als je zulke fouten maakt, is een nederlaag onvermijdelijk", sprak Koeman na de verliesbeurt tegen de BBC.

"Omdat wij veel balverlies leden, maakten wij hen sterk. Dan kun je niet winnen."

Southampton, tot zaterdag ongeslagen in uitwedstrijden in de Premier League, kwam in de tweede helft nog dicht bij de 2-2 alvorens Aleksandar Kolarov het duel besliste.

"In de tweede helft speelden we tenminste nog goed voetbal. We hielden de bal veel langer in ons bezit en Dusan Tadic kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker. Dat zijn sleutelmomenten om nog iets uit een wedstrijd te halen."

Het optreden van scheidsrechter Roger East kon Koeman niet bekoren. "Het was niet zo dat hij één partij bevoordeelde, maar hij nam vreemde beslissingen. Hij verraste me daar enkele keren mee."

Southampton, de nummer negen in de Premier League, speelt woensdag in de kwartfinales van de League Cup in eigen huis tegen Liverpool.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League