​Voormalig voorzitter Joop Munsterman benadrukt dat hij nooit heeft afgedwongen dat er geen actie tegen hem ondernomen kan worden en dat hij zelf ook nooit een procedure zal starten tegen FC Twente.

"Ik heb geen vrijwaring gevraagd en bereid zelf ook geen zaak voor tegen de club", zegt de oud-preses tegen De Telegraaf. "Ik zal FC Twente nooit schade berokkenen."

Munsterman is momenteel in afwachting van mogelijke juridische stappen die de financieel geplaagde Tukkers tegen hem en zijn opvolger Aldo van der Laan kunnen nemen.

Dinsdag lekten contracten met Doyen Sports uit, waaruit bleek dat de investeringsmaatschappij zeggenschap zou kunnen hebben over het beleid bij de club uit Enschede.

Van der Laan, die samen met Munsterman verantwoordelijk is voor de overeenkomsten, legde daarop diezelfde dag nog zijn voorzitterschap neer.

Moedeloos

FC Twente wil nog niet ingaan op eventuele stappen tegen de oud-bestuurders. "Ik vond het een goede inschatting van hem om te vertrekken", reageert directeur Gerald van den Belt op de beslissing van Van der Laan.

Volgens Van den Belt heeft de eredivisieclub een "flinke korting" bedongen bij Doyen en andere crediteuren, al weet de directeur niet hoe groot de schuld exact is.

De Tukkers hebben inmiddels een onafhankelijke partij in de arm genomen om de contracten onder de loep te nemen. "Binnen de huidige leiding was niemand op de hoogte van die mogelijke, aanvullende documenten", aldus Van den Belt. "Als de stukken echt zijn, hebben we heel wat uit te leggen. Daar word je echt moedeloos van."

"Bij transfers heb ik niets van invloed van Doyen gemerkt. We hebben deze week alles bij ze opgevraagd, maar geen contact met ze gehad. Dat liep altijd via Aldo."