Clarence Seedorf hoopt zijn trainersloopbaan nieuw leven in te blazen en zou het 'een eer' vinden om aan de slag te gaan in Engeland. De 39-jarige Nederlander wordt de laatste tijd veel in verband gebracht met Newcastle United en Queens Park Rangers.

"Engeland en ik hebben een bijzondere relatie", zegt Seedorf in gesprek met de BBC. "Ik was er als speler zo vaak dichtbij om daar te gaan spelen."

"Het is alleen nooit gebeurd, dus als trainer zou het geweldig zijn om het Engelse voetbal en de fans wekelijks te ervaren."

De oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan zit zonder baan sinds hij in 2014 na vijf maanden werd ontslagen bij de 'Rossoneri', zijn eerste klus als hoofdtrainer.

"Als zich een mooi project aandient, zou ik het graag overwegen", zegt Seedorf. "Er gaan veel geruchten over mij, maar dat ik aan zulke belangrijke clubs word gelinkt geeft een goed gevoel."

"Het is sowieso altijd beter om opties te hebben dan helemaal geen opties te hebben", aldus de 87-voudig international van Oranje.

Newcastle United

De viervoudig Champions League-winnaar werd onlangs gelinkt aan Galatasaray en wordt in Engelse media genoemd als mogelijke manager van Newcastle United en Queens Park Rangers.

De Nederlands getinte 'Magpies' van Steve McClaren kennen een bijzonder matige seizoensstart en staan na dertien speelrondes op de zeventiende plek in de Premier League.

Adviseur Neil Warnock zwaait momenteel als interim-manager de scepter bij QPR, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland.