​De basisplaats van Wayne Rooney staat niet ter discussie bij Manchester United. De aanvaller zou ook opgesteld worden als hij niet de aanvoerdersband zou dragen, benadrukt manager Louis van Gaal.

"Ja, natuurlijk. Anders zou hij niet spelen", reageert de Nederlandse oefenmeester op de aanhoudende kritiek op de Engelse captain.

Van Gaal zegt ondanks het gebrek aan doelpunten erg content te zijn met Rooney. "Wayne doet erg veel en heeft een bijzonder grote bijdrage aan het team. Ik ben heel erg tevreden over hem."

De 30-jarige international heeft alleen de legendarische Bobby Charlton voor zich op de eeuwige topscorerslijst van Manchester United, maar wist dit seizoen pas twee keer het net te vinden namens 'The Red Devils'.

Spitspositie

Afgelopen woensdag begon Rooney als 'nummer 10' in de Champions League-wedstrijd tegen PSV, terwijl Anthony Martial in de punt van de aanval mocht beginnen.

Van Gaal sluit echter niet uit dat de aanvoerder weer als spits opgesteld zal worden. "Op dit moment speelt hij niet daar, maar het is mogelijk dat hij daar in andere wedstrijden wel weer speelt."

"Het is niet altijd alleen afhankelijk van de kwaliteiten en de vorm van de speler, maar ook van de wedstrijdtactiek. Daar moeten we elke week naar kijken."

Manchester United bezet momenteel de tweede plek in de Premier League, met één punt achterstand op koploper Leicester City. Zaterdag treffen beide ploegen elkaar in het King Power Stadium.