Trainer Henk de Jong van SC Cambuur vreest na het verlies van zijn ploeg tegen De Graafschap (3-2) nog niet voor zijn baan.

Voor De Graafschap was het de eerste zege van het seizoen, terwijl Cambuur daar nog altijd op wacht.

"Ik ben er niet direct mee bezig, maar ook voor een trainer is dit niet prettig", zei de coach bij FOX Sports. "Mijn gevoel zegt me dat het wel mee zal vallen, maar als het zo is, is het zo. Dat zijn de voetbalwetten", meende De Jong.

"Het is duidelijk dat het nu niet goed genoeg is, maar ik loop er liever niet op vooruit. Aan het eind van het seizoen lopen we met zijn allen misschien wel weer de polonaise."

Toch beseft de 51-jarige Fries dat zijn positie in Leeuwarden steeds meer onder druk komt te staan. "Het zal een lastig verhaal worden, ook voor mij, hoe vervelend het ook is."

'Waardeloos'

Cambuur speelde een belabberde eerste helft en De Jong toonde dan ook begrip voor het fluiten van de fans. "Ons publiek steunt ons altijd, maar als we zo staan te spelen mogen ze negatief zijn."

"Die mensen hebben een seizoenkaart. Ik heb er totaal geen problemen mee. Dan moeten we maar beter spelen."

De Jong vond zijn ploeg met name verdedigend ver onder de maat presteren. "Het was verdedigend slecht. De eerste helft was waardeloos, de tweede was beter, maar we hebben dit over onszelf afgeroepen."

"De goals die we weggeven, daar is niet tegen te voetballen, dat is echt verschrikkelijk. Dan krijg je een ploeg die weinig vertrouwen heeft. Dan krijg je wel even een klapje."

Vreman

Zijn collega Jan Vreman van De Graafschap was vooral trots op zijn ploeg. "Hier zijn we heel blij mee. We hebben nu de aansluiting met Cambuur gevonden, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. Dit helpt wel."

"Het geloof was er al wel, maar de punten bleven uit. Nu hebben we die wel. We hebben de vorige wedstrijden echter beter gespeeld en meer verdiend te winnen dan vanavond", was Vreman van mening.