De Nederlandse manager Jerrel Hasselbaink krijgt van zijn club Burton Albion toestemming om te praten met het geïnteresseerde Queens Park Rangers.

QPR, uitkomend op het tweede niveau van Engeland, heeft zich nog niet officieel gemeld bij Burton Albion, maar dat is volgens Sky Sports slechts een kwestie van tijd.

De verwachting is dat Hasselbaink volgende week aan de onderhandelingstafel gaat zitten met de Londense club, waar zijn landgenoten Leroy Fer en Tjaronn Chery onder contract staan.

QPR ontsloeg trainer Chris Ramsey eerder deze maand en Hasselbaink wordt al dagen nadrukkelijk in verband gebracht met de huidige nummer vijftien van het Championship.

De voormalig international van Oranje wilde woensdag niet ingaan op de geruchten. "Ik kan er alleen maar voor zorgen dat ik professioneel ben richting mijn spelers, de club en het bestuur. Het doet er niet toe of ik de baan bij QPR wil. Ik hou er niet van om te speculeren over wat er in de toekomst zal gebeuren."

Vorig seizoen werd de 43-jarige Hasselbaink kampioen van de League Two en ook deze jaargang doet hij mee om de bovenste plaatsen.