De kans dat de licentie van FC Twente wordt ingetrokken door de KNVB is niet groot. Dat zei directeur Gerard van den Belt vrijdag op een persconferentie.

"De mogelijke straffen die ons boven het hoofd hangen zijn een geldboete of een berisping. In het uiterste geval kan onze licentie ingetrokken worden, maar die kans is klein", aldus Van den Belt.

Dinsdag stapte voorzitter Aldo van der Laan op, nadat het contract tussen de club en investeringsmaatschappij Doyen online verscheen. Daaruit zou blijken dat Doyen invloed heeft op het transferbeleid bij FC Twente.

De licentiecommissie van de KNVB doet onderzoek naar het gelekte contract en de inhoud daarvan. Invloed van een bedrijf als Doyen op het transferbeleid is verboden.

Van den Belt bevestigde dat de gesprekken tussen Doyen en Twente over het afkopen van het contract zich in een afrondende fase bevinden.

"We liggen op koers met het afbetalen van onze schulden. Dat is een spannend proces, maar het is goed om te merken dat men constructief met FC Twente meedenkt."

Bewust gelekt

De directeur kon nog altijd niet zeggen of de gelekte documenten echt zijn. "Het zou kunnen zijn dat er afspraken gemaakt zijn tussen oud-voorzitter Joop Munsterman en Van der Laan en Doyen die bij mij niet bekend zijn."

Van den Belt wilde verder niets kwijt over de manier waarop de documenten op internet terecht zijn gekomen.

"Suggesties dat wij mensen in de omgeving van FC Twente zouden verdenken van bewust lekken herkennen wij in het geheel niet."

De directeur sloot de persconferentie af door te stellen dat het een ‘absolute klote-week’ was voor FC Twente. "We hadden een goede start van de week, met de vooruitgang met het plan voor de herfinanciering. Maar die week werd met het lekken van contracten met Doyen ineens heel beroerd."

FC Twente nam donderdag een onafhankelijke partij in de arm om onderzoek te doen naar de financiële contracten die de club gesloten heeft met bedrijven, waaronder Doyen.