PSV moet het zondag in de competitiewedstrijd tegen AZ stellen zonder Luciano Narsingh. De aanvaller kampt met een hamstringblessure.

Onderzoek in het ziekenhuis heeft vrijdag uitgewezen dat Narsingh een klein scheurtje heeft en ongeveer drie weken uit de roulatie is.

De buitenspeler mist in dat geval ook de duels met Vitesse, CSKA Moskou, Roda JC en Heracles Almelo (KNVB-beker).

Narsingh viel in het Champions League-duel met Manchester United (0-0) van woensdag al in de eerste helft geblesseerd uit. Hij werd toen vervangen door Gaston Pereiro.

Ook middenvelder Jorrit Hendrix kon vrijdag vanwege problemen met zijn hamstring niet trainen, maar is mogelijk zondag weer fit. "Jorrit is nog een mogelijkheid", aldus trainer Phillip Cocu.

Mocht Hendrix de wedstrijd tegen AZ niet halen, dan is Adam Maher zijn meest waarschijnlijke vervanger.

Cocu erkende dat Maher op dit moment niet in topvorm is. "Hij maakt een moeilijke periode door. Daar heeft iedere speler mee te maken. Het belangrijkste is hoe je daarmee omgaat."

De 45-jarige trainer verwacht een lastige wedstrijd in Eindhoven tegen de nummer negen van de eredivisie. Hij vindt vooral de aanvallers van AZ gevaarlijk.

"Vincent Janssen ontwikkelt zich uitstekend en Mounir El Hamdaoui heeft de individuele kwaliteiten om een wedstrijd te beslissen."

Wisselvalligheid

Cocu hoopt dat zijn ploeg in het duel met AZ hetzelfde niveau laat zien als tegen Manchester United.

“Ons spel van afgelopen woensdag, met veel gretigheid en scherpte, moet de basis zijn voor iedere wedstrijd”, stelt de trainer.

“We laten te vaak verschillende gezichten in een wedstrijd zien, maar zijn er mee bezig het eruit te halen. Bijvoorbeeld door te proberen wedstrijden eerder te beslissen. Een tweede goal maakt vaak een groot verschil.”

Lestienne

Maxime Lestienne meldt zich volgende week waarschijnlijk voor het eerst weer bij PSV sinds het overlijden van zijn beide ouders.

"We proberen Lestienne op te vangen en te steunen waar mogelijk. Hij moet nog een aantal belangrijke zaken afhandelen, maar hij kijkt er tegelijkertijd alweer naar uit om zich weer bij ons aan te sluiten. We hopen hem komende week weer op De Herdgang te zien."

AZ heeft geen schade overgehouden aan de verloren ontmoeting met Partizan Belgrado donderdag in de Europa League. "We spelen tegen PSV met grotendeels dezelfde ploeg, want zoals het er nu naar uitziet, hebben we geen blessures overgehouden aan het duel met Partizan'', zei trainer John van den Brom in zijn vooruitblik.