Louis van Gaal maakt zich geen zorgen over het spel van Manchester United, ondanks de aanhoudende kritiek op zijn ploeg in de Engelse media.

"Als we geen kansen zouden creëren zou ik bezorgd zijn, maar dat doen we wel en bovendien geven we weinig weg. Daardoor zijn onze resultaten over het algemeen goed", aldus de 64-jarige trainer vrijdag op een persconferentie.

United speelde afgelopen woensdag 0-0 gelijk tegen PSV in de Champions League, waardoor het nog niet geplaatst is voor de knockout-fase van het belangrijkste Europese toernooi. In de competitie staat de ploeg van Van Gaal tweede, achter de verrassende koploper Leicester City.

Zaterdag treffen beide ploegen elkaar in Leicester. Volgens de Nederlandse trainer is de ploeg van topscorer Jamie Vardy de terechte lijstaanvoerder in de Premier League.

"Ik denk niet dat iemand ze bovenaan had verwacht, met name zij zelf niet. Toch zijn ze de terechte nummer één, omdat ze de meeste punten hebben gepakt. Doelpunten zijn belangrijk, maar punten nog belangrijker."

Vardy

Vardy, topscorer in de Premier League met 12 treffers, was vorig seizoen één van de uitblinkers bij het door Leicester met 5-3 gewonnen duel met United.

"Toen hadden we al veel last van hem. Hij scoorde en veroorzaakte een penalty. Nu scoort hij in tien wedstrijden op rij en is hij echt een goede speler", stelt Van Gaal. "De enige speler die dat gelukt is onder mij is Dennis Bergkamp bij Ajax. Het is niet makkelijk."

Bij een treffer tegen United is de 28-jarige Vardy alleen recordhouder met een doelpunt in elf Premier League-duels op rij. Nu deelt hij het record (scoren in tien opeenvolgende duels) met Ruud van Nistelrooij, die zijn recordreeks neerzette in zijn tijd bij Manchester United.

Van Gaal wilde niet ingaan op de vraag of hij de spits van Leicester bij zijn selectie zou willen halen. "Dat is niet jullie zaak."

Ander Herrera en Phil Jones zullen niet meespelen bij United in Leicester. Van Gaal liet weten dat het duo geblesseerd is.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League