Mathieu Valbuena denkt dat hij in de toekomst gewoon weer met Karim Benzema kan spelen in de Franse nationale ploeg.

Dat zegt de 31-jarige middenvelder van Olympique Lyon vrijdag in de Franse krant Le Monde.

Tegen Benzema is eerder deze maand een juridisch onderzoek ingesteld wegens mogelijke betrokkenheid bij de afpersing van zijn collega-international.

De zaak draait om een seksvideo die gemaakt zou zijn van Valbuena. De 31-jarige middenvelder moest naar verluidt 150.000 euro betalen om te voorkomen dat de tape openbaar gemaakt wordt.

Benzema zou er bij Valbuena op hebben aangedrongen een vriend van hem te ontmoeten. "Hij bleef daar maar op aandringen. Dat was heel vreemd. Mijn relatie met Karim is niet meer zoals die vroeger was", aldus Valbuena.

Geen invloed

De middenvelder sluit niet uit ooit weer in één team te spelen met Benzema. "Maar hij is zeker niet mijn beste vriend, dat staat vast", aldus Valbuena. "Ik probeer het sportieve en het juridische aspect van elkaar te scheiden. Wat de rechter beslist, daar heb ik geen invloed op."

Zowel Benzema als Valbuena werd vorige maand niet opgeroepen voor twee oefeninterlands van de Franse nationale ploeg.

"Daar heb ik over gesproken met bondscoach Didier Deschamps. Het was moeilijk om dat te accepteren, want ik voelde het als een dubbele straf, terwijl ik eigenlijk een slachtoffer ben. Nu kan ik ermee leven. Waarschijnlijk wilde Deschamps mij en de ploeg beschermen."