Trainer Frank de Boer besefte donderdagavond dat Ajax ondanks de late 2-1 zege bij Celtic nog steeds heel veel hulp nodig heeft om te kunnen overwinteren in de Europa League.

"Dit was een welkome zege, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet", zei De Boer na de eerste zege van Ajax in de groepsfase tegen FOX Sports.

"Wij moeten in de laatste groepswedstrijd Molde verslaan. En dat wordt moeilijk. Zij kunnen goed counteren. En dan moet Fenerbahçe nog van Celtic verliezen. Die kans is klein. Maar zolang we een kans hebben, gaan we er voor.''

Omdat Fenerbahçe donderdag op bezoek bij koploper Molde met 2-0 won, is het verschil tussen de club van Robin van Persie en Ajax nog steeds twee punten. Bovendien is het onderlinge resultaat in het voordeel van de Turken.

Geluk

Lang zag het er echter naar uit dat Ajax op Celtic Park al zou worden uitgeschakeld. Pas in de 88e minuut zorgde de pas 18-jarige invaller Vaclav Cerny voor de 2-1 en de noodzakelijke drie punten.

"We hadden het geluk een beetje aan onze zijde. Celtic kreeg in de tweede helft aanvankelijk de beste kansen op een zege. Maar wij hebben een goede keeper'', doelde De Boer op Jasper Cillessen.

De coach was ook lovend over de jonge matchwinner uit Tsjechië. "Cerny is er nog niet, maar hij is een groot talent. Hij heeft de potentie een heel goede te worden."

"We hebben aanvallend gewisseld'', doelde De Boer op het inbrengen van Cerny, debutant Donny van de Beek en Yaya Sanogo. "Gelukkig heeft ons dat iets opgeleverd. Amin Younes schoot in de slotfase ook nog op de paal.''

Bekijk de standen in de Europa League