FC Groningen heeft donderdagavond op bezoek bij Olympique Marseille de vierde nederlaag geleden in de groepsfase van de Europa League. De ploeg van Erwin van de Looi ging in de slotfase met 2-1 onderuit.

Georges-Kevin N'Koudou bracht zijn ploeg na een klein halfuur spelen in Marseille op een 1-0 voorsprong nadat Sergio Padt een afstandschot niet goed verwerkte.

Hedwiges Maduro tikte aan het begin van de tweede helft weliswaar de gelijkmaker binnen, maar twee minuten voor tijd zorgde Michy Batshuayi voor de 2-1.

Het al uitgeschakelde FC Groningen was dicht bij het tweede punt deze groepsfase, maar leed de vierde nederlaag. De ploeg van Van de Looi speelde eerder deze groepsfase gelijk in het uitduel met Slovan Liberec en staat stijf onderaan in de poule met één punt.

De Tsjechen gingen donderdag met 2-1 onderuit bij Sporting Braga door een laat doelpunt van Crislan. Daardoor verzekerden de Portugezen zich van een vervolg in de Europa League. Olympique Marseille staat tweede met negen punten, Slovan Liberec heeft er twee minder.

Olympique Marseille-FC Groningen in beeld

Maduro

Coach Van de Looi voerde aardig wat wijzigingen door in het basiselftal van FC Groningen ten opzichte van het competitieduel bij De Graafschap van afgelopen zaterdag (2-1 winst). Zo ontbrak Michael de Leeuw wegens een schorsing.

FC Groningen speelde een matige eerste helft en creeërde geen enkele kans. Marseille kwam na 28 minuten dan ook verdiend op voorsprong. Padt verwerkte een afstanddschot niet goed, waardoor N'Koudou van dichtbij binnen kon tikken. 

In de tweede helft kwam Groningen beter voor de dag en was de tweede mogelijkheid van de bezoekers direct raak. Uit een corner van Albert Rusnak stond Maduro helemaal vrij om de bal achter doelman Steve Mandanda te werken.

Groningen kreeg via Jesper Drost zelfs nog een goede kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de invaller kreeg een lastige bal niet goed onder controle. Een punt leek nog lang haalbaar, maar Batshuayi gooide uiteindelijk roet in het Groningse eten door vlak voor tijd de 2-1 binnen te koppen uit een corner.

Bekijk de uitslagen en de standen in de Europa League