Investeringsmaatschappij Doyen Sports ontkent dat het bedrijf invloed had of heeft op het transferbeleid van FC Twente. 

''Ik zou zeggen dat die bewering onjuist is'', zei een woordvoerder van het internationale bedrijf donderdag.

Het systeem van Doyen is door hackers gekraakt en daarbij zijn documenten gestolen die dinsdag werden gepubliceerd op internet.

De gelekte contracten tussen FC Twente en Doyen impliceren dat de investeringsmaatschappij invloed had op de transfers bij de eredivisionist. Maar het bedrijf hield zich volgens de woordvoerder gewoon aan de regels die gelden in het voetbal.

''Een deel van de gelekte documenten is gemanipuleerd'', verklaart de woordvoerder. De hackers zetten volgens hem het bedrijf onder druk om geld te betalen, anders zouden ze meer informatie publiceren.

Lachwekkend

''Doyen Sports en haar partners zijn het slachtoffer van een hele reeks aanvallen op de privacy door 'Football Leaks' (de website waar de stukken opdoken)'', schreef het bedrijf al eerder in een verklaring. De website Football Leaks ontkende dat woensdag op de eigen website. ''Die beschuldiging is lachwekkend."

De publicatie van de stukken zorgde voor een crisis bij FC Twente. Voorzitter Aldo van der Laan stapte op, kort nadat de licentiecommissie van de KNVB had aangekondigd de zaak te onderzoeken. Het bestuur van de club zei woensdag ''onaangenaam verrast'' te zijn.

Op de website Football Leaks verscheen donderdagochtend een nieuw document, waaruit blijkt dat het contract voor 3.344.519 euro is afgekocht door FC Twente.

De betaling wordt volgens dat document in drie termijnen voldaan; de eerste zou uiterlijk 31 december dit jaar moeten plaatsvinden. Wanneer dit document is ondertekend, is niet duidelijk. Wel staat er dat FC Twente werd vertegenwoordigd door de in april al opgestapte voorzitter Joop Munsterman en door Van der Laan.

FC Twente meldde later op donderdag dat de club in de "afrondende fase" zit om het contract met Doyen te beëindigen.