Wesley Sneijder zegt duidelijk te weten wat de oorzaken zijn van de uitschakeling van Galatasaray in de Champions League. De Oranje-international ging met de Turkse club woensdag met 2-0 onderuit bij Atletico Madrid en dat kwam volgens hem door een gebrek aan tactiek.

"Ik ben boos. We verloren van een betere ploeg en hebben geen tactiek. We kunnen veel meer dan we nu laten zien", aldus Sneijder.

De 31-jarige aanvoerder noemde daarbij geen namen. "Ik ga het niet over individuele spelers hebben, maar we waren gewoon geen team. Ik denk niet dat het iets psychologisch is, we werken gewoon niet hard genoeg."

De middenvelder stelde dat Galatasaray zelfs nog goed wegkwam met de uiteindelijke uitslag. "We verloren met 2-0, maar het had ook 5-0 of 6-0 kunnen worden."

Video: Samenvatting Atletico Madrid-Galatasaray

Atletico Madrid-Galatasaray (2-0)
Atletico Madrid-Galatasaray (2-0)

Europa League

Galatasaray, dat onlangs Mustafa Denizli aan stelde als opvolger van de ontslagen trainer Hamza Hamzaoglu, kan nog wel verder in de Europa League door op 8 december minimaal gelijk te spelen als Astana op bezoek komt.

Atletico had aan de zege genoeg om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League en ook Benfica mag zich op gaan maken voor de volgende ronde.

De Portugezen speelden eerder op de avond met 2-2 gelijk bij FC Astana en moesten hopen op puntenverlies van Galatasaray in Madrid.