Sepp Blatter snapt er weinig van dat de ethische commissie van de FIFA sancties tegen hem eist.

Tegen de voorzitter van de wereldvoetbalbond, die momenteel negentig dagen geschorst is, werd in een rapport van de commissie onlangs om sancties gevraagd.

Welke dat zijn is nog niet bekend. Naar verluidt zou er bij zowel Blatter als UEFA-voorzitter Michel Platini om een levenslange schorsing zijn gevraagd.

"Het voelt als een politie-order", zegt Blatter in gesprek met Rondschau over het rapport van de ethische commissie. "Dat doet pijn, maar het brengt mij niet van mijn voetstuk."

De 79-jarige Zwitser zegt dat de mensen van de ethische commissie niet in de positie zijn om over hem te oordelen. "Als men de voorzitter van de FIFA aan de kant wil hebben, dan moeten degenen dat doen die hem gekozen hebben."

Schorsing

Met het gerucht dat er een levenslange schorsing tegen hem zou zijn geëist, kan Blatter weinig. Ook wil hij niet uitweiden over zijn huidige schorsing van negentig dagen.

"Ik kan niets bevestigen. Het is allemaal vertrouwelijk en ik zou een slecht persoon zijn als ik dingen zou onthullen", zei hij.

Daarnaast blijft Blatter volhouden zich nooit schuldig te hebben gemaakt aan corruptie. "Zelf hoef ik niets te bewijzen. Ik ben me er niet van bewust dat ik iets verkeerd heb gedaan."

De tuchtkamer van de ethische commissie van de FIFA startte maandag formeel een procedure tegen Blatter en Platini. Het orgaan streeft ernaar om in december uitsluitsel te geven.