Rafael Benitez heeft woensdag nog maar eens benadrukt dat hij in zijn ogen de juiste man op de juiste plaats is bij Real Madrid.

De Spaanse oefenmeester kreeg de laatste weken veel kritiek vanwege de manier van spelen van de 'Koninklijke'. Voorzitter Florentino Perez sprak maandag echter zijn steun uit voor Benitez.

Met Real Madrid, dat in de Champions League al zeker was van overwintering, won Benitez woensdagavond met 4-3 bij Sjachtar Donetsk.

Sjachtar Donetsk-Real Madrid (3-4)
Sjachtar Donetsk-Real Madrid (3-4)

"Als trainer van Real Madrid heb ik het al zo vaak gezegd en vandaag zagen we het weer. Dit is een team dat aanvalt en doelpunten maakt", aldus Benitez over de speelstijl die hij bij Real hanteert.

Het enige minpuntje voor Benitez vormde woensdag de drie tegendoelpunten in de slotfase, waardoor zijn ploeg de 4-0 voorsprong nog bijna uit handen gaf. Desondanks had hij genoten.

"Helaas kregen we aan het einde doelpunten tegen en dat had niet gemoeten, maar vier keer scoren en veel kansen creëren is Real Madrid-stijl."

Clásico

Benitez was dan ook tevreden met de manier waarop Real zich herstelde na de 4-0 nederlaag in de Clásico tegen FC Barcelona van zaterdag.

"Dat is heel positief en ik wil me op die positieve dingen blijven focussen, al zullen we de dingen die verkeerd gaan natuurlijk blijven analyseren", aldus Benitez. "Maar de spelers hebben tegen Sjachtar echt hard gewerkt."

Naast Real Madrid is ook Paris Saint-Germain al zeker van een plaats in de achtste finales van de Champions League. De Fransen wonnen in groep A met liefst 5-0 bij Malmö FF.