Hoewel FC Groningen niet meer kan overwinteren in de Europa League, ziet trainer Erwin van de Looi de wedstrijd van donderdag tegen Olympique Marseille als 'een grote uitdaging'. 

"We spelen om de eer, een mooi geldbedrag en deze wedstrijd is gewoon een grote uitdaging voor ons. Voor een jonge ploeg is het heel belangrijk om dit soort wedstrijden te spelen", aldus Van de Looi woensdag op een persconferentie in de Franse havenstad.

"Sportief staat er ook zeker wel wat op het spel, we willen ons van onze beste kant laten zien en volop strijden tegen een goede tegenstander. We kijken er naar uit om onszelf met Olympique Marseille te meten."

FC Groningen pakte uit de eerste vier duels slechts één punt en is de hekkensluiter in groep F. In september verloor de Nederlandse bekerwinnaar in eigen huis met 3-0 van Olympique Marseille.

"In onze thuiswedstrijd hebben we het heel lastig gehad tegen Olympique Marseille en we moeten morgen laten zien dat we in de tussentijd beter zijn geworden", zei Van de Looi.

B-keus

De oefenmeester wilde woensdag zijn opstelling nog niet prijsgeven. "We zijn in dit soort wedstrijden niet in staat om met een B-keus of een extra jonge ploeg te spelen en zullen ons tot de tanden moeten wapenen." 

"Het kan wel zijn dat het team er iets anders uit zal zien, maar dat hebben we dit seizoen wel vaker gedaan.”

FC Groningen mist in Marseille de geschorste Michael de Leeuw en de geblesseerden Mimoun Mahi, Rasmus Lindgren en Tom Hiariej. Ook Dino Islamovic is niet van de partij.

Olympique Marseille is met zes punten de nummer drie in de poule. De Franse topclub heeft een achterstand van drie punten op koploper Sporting Braga en één punt op nummer twee Slovan Liberec.

Bekijk de standen in de Europa League