AZ gaat donderdag in de thuiswedstrijd tegen Partizan Belgrado voor zijn laatste kans in de groepsfase van de Europa League. Coach John van den Brom is in tegenstelling tot bij vorige Europese duels niet van plan om zich aan te passen aan de tegenstander.

"We gaan het systeem niet wijzigen, zoals we eerder in Europa deden", vertelde Van den Brom woensdag op een persconferentie in Alkmaar.

De trainer won met zijn ploeg de laatste twee eredivisiewedstrijden tegen Vitesse en sc Heerenveen en hij wil daardoor op dezelfde voet verder gaan. Dat betekent dat hij ook maar één wijziging zal doorvoeren in zijn elftal; Dabney dos Santos vervangt de niet-speelgerechtigde Mounir El Hamdaoui.

"De andere tien namen laten we bewust staan. Dos Santos is niet dezelfde speler als El Hamdaoui maar heeft wel dezelfde aanvallende intenties. We veranderen verder dus niets. Want we hebben een goed gevoel, spelen thuis en spelen goed", aldus Van den Brom.

Omschakeling

AZ verloor half september in de eerste speelronde van groep L in Belgrado nog met 3-2 van Partizan, de huidige nummer vier van Servië.

De Noord-Hollanders staan na vier wedstrijden laatste in de poule met drie punten en moeten donderdag winnen om kans te houden op overwintering in de Europa League.

"Deze vijfde wedstrijd in de campagne is belangrijk voor ons", stelde Van den Brom. "Onze situatie is niet heel goed. De laatste competitieduels hebben we wel goed gespeeld, die lijn moeten we doortrekken. Of er bij ons nu extra druk op staat? Nee. Ik heb meer het gevoel dat we ons willen bewijzen."

De oud-international weet na de uitwedstrijd dat AZ vooral in de omschakeling moet oppassen voor Partizan, dat net als nummer twee FC Augsburg zes punten heeft uit vier duels.

"Partizan is een ploeg met een aantal spelers dat individueel het verschil kan maken. Maar het is ook niet een ploeg in vorm, daar moeten we eerlijk over zijn."

Janssen

"Wij hebben gewoon meer kwaliteiten dan Partizan", vindt Vincent Janssen. De man in vorm bij de tweevoudig landskampioen legt zich dan ook nog niet neer bij de dreigende uitschakeling van zijn ploeg in de groepsfase van de Europa League.

"Van Partizan moeten we winnen. En daarna is niets onmogelijk", verwees hij naar de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao. "In het voetbal gebeuren er gekke dingen."

AZ-Partizan Belgrado begint donderdagavond om 19.00 uur en staat onder leiding van de Oostenrijkse scheidsrechter Harald Lechner.

Bekijk de standen in de Europa League