Celtic-coach Ronny Deila heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg donderdagavond van Ajax kan winnen in de Europa League en zo de kans op overwintering levend kan houden.

"Ik zie nog steeds een kans om verder te gaan in Europa, daar vechten we voor", aldus Deila woensdag op een persconferentie in Glasgow. "We gaan er vol voor om de wedstrijd te winnen."

Celtic staat na vier wedstrijden laatste in poule A van de Europa League met twee punten, drie minder dan nummer twee Fenerbahçe. Ajax staat derde met drie punten, waardoor beide ploegen eigenlijk alleen iets hebben aan een overwinning op Celtic Park.

Deila verwacht dat de Amsterdammers niet met heel veel vertrouwen naar Schotland zijn afgereisd.

"Ze hebben het de laatste tijd lastig in Europa", zei de Noorse coach. "We hebben dus een goede kans tegen ze. Het is altijd lastig om hier op Celtic Park te spelen."

Aanvoerder

Celtic kan tegen Ajax niet beschikken over aanvoerder Scott Brown. De middenvelder staat zo’n acht tot twaalf weken aan de kant. De 30-jarige Brown verliet afgelopen weekeinde hinkend het veld na afloop van het competitieduel met Kilmarnock.

Ook de geblesseerde Kris Commons ontbreekt bij de Schotten op het middenveld.

"We zullen met een ander middenveld spelen'', erkende Deilia. ''Maar dat geeft niet. We hebben voldoende goede voetballers."

Het duel tussen Ajax en Celtic in Glasgow begint donderdagavond om 21.05 uur en staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Felix Zwayer.