Arsenal-trainer Arsène Wenger is ervan overtuigd dat zijn ploeg alsnog de knock-outfase van de Champions League gaat halen.

Door de 3-0 thuisoverwinning van dinsdag tegen Dinamo Zagreb en de 4-0 overwinning van Bayern München op Olympiakos Piraeus moet Arsenal in het laatste groepsduel met minimaal 2-0 winnen in Piraeus om de laatste zestien te bereiken. Ook iedere overwinning met minimaal drie Londense treffers is voldoende voor 'The Gunners'.

"We moesten uit deze wedstrijd komen met een kans op de volgende ronde en dat is gelukt. Nu moeten we goedmaken wat we tot nu toe fout hebben gedaan", aldus de 66-jarige Fransman.

Video: Samenvatting Arsenal-Dinamo Zagreb

Arsenal-Dinamo Zagreb (3-0)
Arsenal-Dinamo Zagreb (3-0)

Door nederlagen tegen Olympiakos, Bayern en Dinamo Zagreb was de kans op het behalen van de laatste zestien voor Arsenal nagenoeg verkeken.

"Wij hebben nu door twee overwinningen weer een kans. Hoe groot die kans ik is weet ik niet, maar ik geloof erin dat we ons kunnen plaatsen."

"We moeten tegen Olympiakos gewoon winnen. Ik weet dat 1-0 niet genoeg is, maar er zal ongetwijfeld een moment komen dat zij het kwijt raken en wij nog een keer kunnen scoren. Het is een voordeel dat het volledig duidelijk is wat we moeten doen. In ieder geval zullen we de eerste goal moeten maken."

Bayern München is al zeker van de eerste plaats in groep F.

Bekijk het programma en de standen in de Champions League