José Mourinho is blij met de 4-0 zege die Chelsea dinsdagavond boekte bij Maccabi Tel Aviv, maar vindt wel dat zijn ploeg daarmee te veel heeft gekregen.

De oefenmeester boekte een cruciale zege met de Londenaren. Chelsea staat nu eerste in groep G met nog één duel te gaan, waarin het een plaats in de achtste finales veilig moet zien te stellen.

"We hebben te veel gekregen. Maccabi verdiende het niet om met 4-0 te verliezen", aldus Mourinho over het duel in Haifa. Hij complimenteerde de ploeg uit Israël.

Video: Bekijk de samenvatting van Maccabi-Chelsea:

Maccabi Tel Aviv-Chelsea (0-4)
Maccabi Tel Aviv-Chelsea (0-4)

"Ze hebben het goed gedaan met tien man in de tweede helft en hielden het lang vol. Wij speelden goed in de eerste helft, maar het veld hielp niet mee. Dat was het enige dat ons tegenhield om meer doelpunten te maken."

Chelsea leidde bij rust met 1-0. Aan het eind van de eerste helft moest Maccabi met tien man verder door een rode kaart van Tal Ben-Haim. Na rust voerde Chelsea de score verder op, maar daar zag het aanvankelijk niet naar uit.

"Na rust stonden we in de eerste vijftien tot twinig minuten te slapen", oordeelde Mourinho. "We waren te zelfverzekerd en dachten dat het tweede doelpunt vanzelf wel zou vallen. We deden het pas goed toen we echt onder druk kwamen."

Rekenmachine

Over twee weken moet Chelsea in eigen huis tegen FC Porto overwintering in de Champions League zien veilig te stellen. Mourinho vindt de stand in groep G ingewikkeld.

"Voor de situatie in de groep heb ik een rekenmachine nodig", aldus de Portugees.

"Ik weet dat we eerste worden als we winnen en dat we naar de Europa League gaan als we verliezen, bij een gelijkspel wordt het ingewikkeld. We moeten dus gewoon winnen."

Bekijk het programma en de standen in de Champions League