Roda JC is met Frits Schrouff een intentieverklaring overeengekomen waarin staat dat de Limburgse miljonair alle aandelen van de club overneemt.

De club uit Kerkrade kan hierdoor alle in het verleden opgebouwde schulden afbetalen en werken aan een gezonde toekomst, zo meldt Roda in een verklaring op de website.

De overeenkomst zal nog dit jaar afgerond worden en heeft de volledige steun van de Raad van Commissarissen en de directie van Roda.

"Vanuit mijn clubliefde voor Roda JC en mijn maatschappelijke gedrevenheid heb ik deze weloverwogen keuze gemaakt. Ik vind het belangrijk voor de identiteit, de verbinding en de voetbalknowhow in de regio dat Roda JC financieel een stabiele club vormt en weer een structurele plek inneemt in de eredivisie", aldus Schrouf.

Kerngezond

Algemeen directeur Wim Collard van Roda is zeer verheugd met de overname. "Dit is van onschatbare waarde voor onze club. Dankzij deze financiële injectie kunnen we straks een kerngezonde club worden met mooie toekomstperspectieven voor onze ambities. Het is daarnaast ook zeer belangrijk voor de rust binnen en rondom de club."

Het bedrijf van Schrouff, Heuschen & Schrouff Foods Group, staat volgens Roda volledig buiten deze overname.

De Limburgse ondernemer, die eerder al in de jeugdopleiding van de club investeerde, is met zijn groothandel marktleider in Europa op het gebied van Aziatisch voedsel. Het bedrijf had in 2014 een omzet van 75 miljoen euro.

Huur

Vorige maand bleek dat Roda niet genoeg geld had om de huur van het Parkstad Limburg Stadion te betalen. Bovendien moest de club kort na de start van het seizoen op zoek naar een nieuwe shirtsponsor, omdat geldschieter Solland Solar failliet ging.

Roda keerde dit seizoen na één jaar Jupiler League weer terug in de eredivisie. De ploeg van trainer Darije Kalezic staat momenteel dertiende.