Bayern München plaatste zich dinsdag dankzij een 4-0 thuiszege op Olympiakos tot grote tevredenheid van trainer Pep Guardiola voor de knock-outfase van de Champions League.

De Duitse ploeg, waar Arjen Robben in de eerste helft uit voorzorg werd gewisseld, is al zeker van de eerste plaats in groep F.

"Ik ben tevreden met onze plaatsing voor de achtste finales. Een groot compliment aan alle spelers. We wilden deze groep winnen en hebben dat nu bereikt", aldus Guardiola.

Volgens de Spaanse oefenmeester gaf de instelling van zijn spelers de doorslag in een wedstrijd die het aanzien niet altijd waard was.

"Aan de bal was ons spel niet perfect, zonder bal waren we goed. De spelers beschikken over een geweldige mentaliteit."

Video: Samenvatting Bayern-Olympiakos

Bayern München-Olympiakos Piraeus (4-0)
Bayern München-Olympiakos Piraeus (4-0)

Lahm

Ook aanvoerder Philipp was tevreden over de geleverde prestatie met Bayern. De verdediger annex middenvelder hecht veel waarde aan de behaalde eerste plaats in de groep.

"We kunnen tevreden zijn. De eerste plaats is altijd belangrijk, omdat je dan in de volgende ronde in de return thuis mag spelen. Dan kun je het daar dus afmaken."

Na 52 minuten moest Bayern verder met een man minder. Verdediger Holger Badstuber haalde een doorgebroken speler neer en kreeg een rode kaart. Op dat moment stond het echter al 3-0.

"Toen we met tien man stonden, maakte onze voorsprong dat makkelijker", aldus Lahm. "We hebben een ploeg die het voetballend op kan lossen."

Bekijk het programma en de standen in de Champions League