De onrust bij FC Twente lijkt voorlopig niet ten einde. Clubiconen en voormalig scouts Evert Bleuming en Jan van Staa slepen de club voor de rechter.

Het bericht volgt op het nieuws dat voorzitter Aldo van der Laan is opgestapt na het uitlekken van het contract van FC Twente met investeringsmaatschappij Doyen Sports.

Wegens financiële problemen besloot de club uit Enschede in april om de scouts weg te bezuinigen. Bleuming en Van Staa, die ook aan de kant werden gezet, laten het daar echter niet bij zitten.

"Er loopt een procedure tegen FC Twente", aldus advocaat André Brantjes, die Bleuming en Van Staa begeleidt, woensdag tegen De Telegraaf. "We zitten nog middenin het proces. Maar het ligt nogal gevoelig."

Bleuming (56) en Van Staa (60) hopen in eerste instantie hun baan bij FC Twente terug te krijgen. Mocht dat niet lukken, dan willen de clubiconen in ieder geval een reële financiële afwikkeling.

FC Twente zit al lange tijd in categorie 1 van de KNVB, de clubs die in financieel opzicht in moeilijkheden verkeren. In de eredivisie staat de club slechts vijftiende.