Ronald Waterreus acht de kans klein dat PSV er woensdag opnieuw in slaagt Manchester United  te verslaan in de groepsfase van de Champions League.

"Voorafgaand aan de zege van PSV in de thuiswedstrijd had ik het gevoel dat winst op United erin zat. Nu zie ik dat minder snel gebeuren", aldus Waterreus, die woensdagavond een van de analisten is bij de live-uitzending van het duel op SBS6 en NU.nl.

Ruim twee maanden geleden was de oud-doelman van de Eindhovenaren ook analist bij de wedstrijd in het Philips Stadion. "Die wedstrijd maakte extra krachten los bij PSV. Dat zie je vaker bij zo’n eerste wedstrijd sinds lange tijd op een groot podium, zeker thuis."

"Op Old Trafford zullen die krachten minder snel loskomen. PSV mag dit keer blij zijn als het een punt pakt. Ook omdat United beter draait dan aan het begin van het seizoen."

De ploeg van trainer Louis van Gaal is met zeven punten uit vier wedstrijden koploper in groep B van de Champions League. In de Premier League staan de 'Red Devils' op de tweede plaats.

Waterreus: "Qua resultaat gaat het dus best aardig, al is het nog steeds niet sprankelend wat United laat zien. De ploeg heeft moeite om precies te spelen zoals Van Gaal dat wil. Het oogt nog steeds onwennig."

Video: Vooruitblik Manchester United-PSV

Dit moet u weten over Manchester United-PSV
Dit moet u weten over Manchester United-PSV

Kwetsbaar

Achter United staat PSV met zes punten op een verdienstelijke tweede plaats in de groep, maar in de eredivisie staat de ploeg van trainer Phillip Cocu derde. Waterreus, die van 1994 tot 2004 in Eindhoven onder contract stond, vindt dat PSV vooral teveel tegendoelpunten krijgt.

"Dat is een groot verschil met vorig seizoen en dat brak ze afgelopen zaterdag bij Willem II (2-2, red.) weer op. PSV blijft defensief kwetsbaar. Als United snel op voorsprong komt, dan kan het weleens een hele vervelende avond worden, al ben ik daar niet heel bang voor."

"Wat PSV in de Champions League namelijk goed doet, is dat ze zich niet uit de tent laten lokken. Ze spelen niet behoudend, maar wel bedachtzaam en daardoor lopen ze niet snel in het mes."

Waterreus denkt zelfs dat PSV voor het eerst sinds het seizoen 2006/2007 gaat overwinteren in het miljoenenbal. "Ik acht PSV namelijk in staat om de laatste wedstrijd thuis tegen CSKA Moskou te winnen. Dan kom je op negen punten en dat is meestal genoeg om door te gaan."

"Al moeten ze zich niet rijk rekenen. In 2000 hadden we negen punten met PSV en toch gingen we niet door. En drie jaar later vlogen we er zelfs met tien uit."

Manchester United-PSV wordt woensdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NU.nl en SBS6.
Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Manchester United en PSV bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Bekijk het programma en de standen in de Champions League