VfB Stuttgart heeft dinsdag trainer Alexander Zorniger ontslagen. De club stelt dat de Duitser niet in staat is het tij te keren.

"Vooral de manier waarop we zaterdag verloren, heeft ons zeer bedroefd'', liet voorzitter Bernd Wahler weten op de website van de club uit de Bundesliga.

Stuttgart kreeg zaterdag in eigen huis met 4-0 op de broek van degradatiekandidaat Augsburg. De club staat zestiende met tien punten uit dertien wedstrijden.

Niet alleen Zorniger werd aan de kant geschoven, zijn assistenten André Trulsen, Armin Reutershahn en Andreas Menger moeten ook vertrekken.

Kramny

Jürgen Kramny, trainer van het beloftenteam, is naar voren geschoven als tijdelijke hoofdtrainer. Hij bereidt het team voor op het duel met Borussia Dortmund van komende zondag.

Zorniger was de opvolger van Huub Stevens, die vorig seizoen Stuttgart behoedde voor degradatie, maar niet wilde aanblijven. De Nederlander is sinds oktober trainer van 1899 Hoffenheim, de club die momenteel op de laatste plaats staat in de Duitse competitie.

Bekijk de stand in de Bundesliga