Het Europa League-duel tussen Club Brugge en Napoli wordt donderdag in een leeg Jan Breydelstadion gespeeld.

Vanwege de terreurdreiging heeft burgemeester Renaat Landuyt van Brugge besloten helemaal geen fans toe te laten bij de wedstrijd.

In eerste instantie zouden alleen de Italiaanse supporters worden geweerd, maar na extra overleg besliste de burgemeester de deuren voor iedereen gesloten te houden.

''De politie kan de veiligheid niet garanderen'', verklaarde Landuyt. ''De lokale politie moet sowieso, door de nationale richtlijn, al meer taken uitvoeren op dergelijke massa-evenementen wegens het verhoogde dreigingsniveau. Daarnaast kunnen we geen beroep doen op de federale politie, die naar Brussel geroepen is."

Bij Club Brugge staan Stefano Denswil en Ruud Vormer onder contract.

Competitieduels

Napoli is al zeker van overwintering in de Europa League. De Italianen staan bovenaan in groep D met twaalf punten. Dat zijn er zes meer dan FC Midtjylland en acht meer dan Club Brugge.

De Belgische voetbalbond KBVB overlegt vandaag ook over de competitieduels van komend weekend. Afgelopen weekend zijn twee wedstrijden afgelast vanwege de terreurdreiging: Lokeren-Anderlecht en Moeskroen-Charleroi.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League