Louis van Gaal kan woensdagavond bij Manchester United in het Champions League-duel met PSV beschikken over Wayne Rooney, Anthony Martial en Marouane Fellaini.

Dat bevestigt de oefenmeester van United dinsdag op de persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd tegen de Eindhovenaren. Het drietal trainde eerder op dinsdag al volop mee.

Rooney moest het competitieduel van zaterdag met Watford (2-1 winst) laten schieten wegens ziekte. Martial en Fellaini moesten die wedstrijd aan zich voorbij laten gaan door een blessure.

Of ze ook vanaf de aftrap meedoen, wilde Van Gaal niet onthullen. "Ik vergelijk de spelers altijd met elkaar en neem daarin mee hoe fit ze zijn en wat ze op de training laten zien. En dan bekijken we wat het best past in de wedstrijd."

Van Gaal mist tegen PSV vijf spelers. "We misten Luke Shaw, Antonio Valencia en Michael Carrick al. Tijdens de laatste wedstrijd zijn daar nog Ander Herrera en Phil Jones bij gekomen. Zij kunnen niet spelen."

Bastian Schweinsteiger ontbrak dinsdag op de training. "Maar dat betekent niet dat hij niet speelt", aldus Van Gaal, die de middenvelder een dag rust gunde.

Shaw

Van Gaal kreeg veel vragen over Shaw, die zijn been brak door de veelbesproken tackle van PSV-verdediger Hector Moreno tijdens de eerste confrontatie in Eindhoven. PSV won die groepswedstrijd verrassend met 2-1.

"De eerste wedstrijd was bijzonder teleurstellend. Niet alleen vanwege het resultaat, maar ook door het verlies van Shaw die voor mij en voor ons een heel belangrijke speler is. Ik had voorspeld dat hij de revelatie van het seizoen zou worden."

Shaw heeft van Van Gaal een paar dagen vrij gekregen en zal de wedstrijd tegen PSV niet bijwonen. De 20-jarige linksback zal vrijdag een nieuwe scan ondergaan als hij terug is van vakantie.

Het duel tussen Manchester United en PSV begint woensdag om 20.45 uur. Bij een zege zijn de Engelsen verzekerd van een plek in de achtste finales.

Video: Vooruitblik Manchester United-PSV

Dit moet u weten over Manchester United-PSV
Dit moet u weten over Manchester United-PSV

Manchester United-PSV wordt woensdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Manchester United en PSV bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.