Siem de Jong baalt ervan dat hij dit seizoen nauwelijks voorkomt in de plannen van trainer Steve McClaren bij Newcastle United. Desondanks blijft de middenvelder strijdbaar.

De oud-Ajacied miste een groot deel van het vorige seizoen door blessures. Deze voetbaljaargang komt De Jong, hoewel hij fit is, amper aan spelen toe.

"Ik moet gewoon op mijn kans blijven wachten. Ik doe mijn best op de training en pak zoveel mogelijk minuten in het beloftenelftal om fit te blijven", aldus De Jong volgens de Chonicle Live.

"Ik hoop dat ik snel de kans krijg, maar dat is aan de trainer. Ik ben al het hele seizoen fit, dus daar ligt het niet aan. Ik heb een tijd niet gespeeld en moet nu de kans krijgen om een paar duels achter elkaar te spelen."

De Jong geeft aan dat het contact tussen hem en trainer McClaren wel goed is. "Ik praat veel met hem. Hij denk dat mijn kans gaat komen, dus ik moet er klaar voor zijn."

Newcastle bevindt zich in de degradatiezone. De ploeg won in dertien competitieduels slechts twee keer en staat zeventiende. Bij de club staan ook Vurnon Anita, Daryl Janmaat, Tim Krul en Georginio Wijnaldum onder contract.