Trainer Frank de Boer heeft wegens het ontbreken van drie spelers de jeugdspelers Donny van de Beek en Vaclav Cerny opgenomen in de selectie van Ajax voor het Europa League-duel met Celtic van aankomende donderdag. 

Middenvelders Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven en Thulani Serero zijn nog niet fit genoeg om in actie te komen. Bazoer en Sinkgraven ontbraken zaterdag al tegen SC Cambuur (5-1).

Van de Beek mocht maandagavond vanwege zijn plek in de selectie van de hoofdmacht maar zestig minuten meedoen in de wedstrijd van Jong Ajax tegen Jong PSV (3-3). 

"Het is natuurlijk heel leuk dat ik mee mag naar zo'n fantastische tegenstander", zei de jonge middenvelder maandagavond tegen Ajax TV. "Ik hoop dat ik minuten mag maken, maar het is al heel mooi dat ik er bij zit."

Van de Beek behoorde al eerder tot de wedstrijdselectie van Ajax, maar moet nog wachten op zijn officiële debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Cerny

De 18-jarige Cerny zat tegen Cambuur ook al in de selectie. Hij maakte eerder dit seizoen al zijn debuut in het eerste elftal.

Ajax moet donderdagavond in ieder geval winnen van Celtic om kans te houden op overwintering in de Europa League. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Fenerbahçe twee punten meer. 

Het duel tussen Ajax en Celtic in Glasgow begint donderdagavond om 21.05 uur en staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Felix Zwayer.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League