Franz Beckenbauer heeft in de affaire rond de toewijzing van het WK voetbal van 2006 aan Duitsland opnieuw ontkend dat er corruptie in het spel is geweest.

'Der Kaiser' zei dat maandagavond in een interview met Sky. ''Als er een zwarte kas was geweest of poging tot omkoping, dan had ik daar zeker iets van meegekregen. Ik heb een schoon geweten'', benadrukte hij.

Beckenbauer zou als voorzitter van het organisatiecomité in 2000 FIFA-bobo Jack Warner, inmiddels voor het leven geschorst, WK-tickets hebben beloofd en ontwikkelingshulp voor diens voetbalbond van Trinidad en Tobago.

Vlak daarna kreeg Duitsland het WK met een stemmenverhouding van 12-11. De voormalig international ontkent dat er een verband bestaat.

De details kon hij zich niet herinneren. ''Ik weet niet of dat met naïviteit te maken heeft. Ik heb honderden papieren en contracten ondertekend zonder een regel gelezen te hebben. Als ik iemand vertrouw, dan krijgt diegene alles van mij gedaan'', aldus Beckenbauer.

Hij sluit niet uit dat daar ook dubieuze overeenkomsten tussen zaten. ''Het kan zijn dat een tovenaar nog iets tevoorschijn haalt uit een prullenbak, kluis of archiefkast. Ik zou het niet weten. Maar ik geloof zo langzamerhand dat het nu wel genoeg is geweest.''

Fout

Een maand geleden ontkende Beckenbauer ook al corrupt te zijn geweest, maar toen gaf hij wel toe dat er een fout is gemaakt.

"Met het oog op een financiële toelage deed de financiële commissie van de FIFA ons een voorstel. Dat zou vandaag de dag fout zijn en daarvoor draag ik als toenmalige voorzitter de verantwoordelijkheid", zei hij toen. "Ik wil wel graag verduidelijken dat er geen stemmen zijn gekocht om het WK van 2006 binnen te halen."

Der Spiegel schreef eerder dat de Duitsers de stemmen van vier Aziatische FIFA-bestuurders voor ongeveer 13 miljoen Duitse Mark (zo'n 6,7 miljoen euro) zouden hebben gekocht.

Het geld zou afkomstig zijn uit een deal met de toenmalige Adidas-topman Robert Louis Dreyfus. Het blad zei dat Beckenbauer wel moest weten van de omkoopzaak. Datzelfde zou gelden voor Wolfgang Niersbach, de huidige voorzitter van de Duitse voetbalbond DFB.

De ethische commissie van de FIFA stelde een onderzoek in naar Beckenbauer in verband met de corruptieschandalen rond de wereldvoetbalbond. Ook de rol van de Spanjaard Angel Maria Villar werd onderzocht.